نحوه چاپ با دستگاه روی پارچه

ساخت وبلاگ

نحوه چاپ با دستگاه روی پارچه

مراحل چاپ با دستگاه روی پارچه عبارتند از:

پارچه یا لباسی را که می‌خواهند روی آن طرح یا تصویری را چاپ کنند، روی یک میز متحرک قرار می‌دهند. دستگاه چاپ به یک کامپیوتر متصل است که دستور چاپ متن یا تصویر از طریق آن به دستگاه می‌رسد. پارچه به وسیله دستگاه‌های دیجیتال تحت چاپ قرار می‌گیرد. برای ماندگاری بیش‌تر طرح از پرس حرارتی پس از اتمام فرایند چاپ استفاده می‌شود. نکته قابل توجه این‌که جوهر دستگاه حتما باید از مرغوبیت کافی برخوردار باشد، چرا که میزان کیفیت جوهر تاثیر مستقیمی روی نتیجه چاپ دارد.

چاپ دیجیتال روی پارچه و مزایای آن

به طورکلی در صنعت نساجی از دو روش چاپ برای افزودن نقش و نگار به پارچه‌ها استفاده می‌شود، که عبارتند از:

چاپ افست:

در این روش چاپ برای پاچیدن جوهر روی پارچه از سیلندرهای متعددی استفاده می‌کنند که هر کدام از این سیلندرها رنگ مخصوصی را بر روی پارچه می‌ریزند و طرح نیز از طریق پلیت از پیش تهیه شده روی پارچه اعمال می‌شود.

چاپ دیجیتال:

در روش چاپ دیجیتال سرعت کار بسیار بالاست و طرح مورد نظر به محض اینکه طراحی شد، قابل چاپ است. چاپ دیجیتال روی پارچه درصد خطای بسیار کمتری دارد و در نتیجه طرح با ظرافت و کیفیت بهتری چاپ خواهد شد. مزیت چاپ دیجیتال روی پارچه از آن رو است که هیچ‌گونه محدودیتی برای آن از لحاظ طرح و تعداد وجود ندارد و در نتیجه با کیفیت عالی، در کم‌ترین زمان و بدون محدودیت انجام خواهد شد؛ چراکه در این روش فرایند چاپ به صورت الکترونیکی انجام می‌گیرد.

چاپ دیجیتال روی پارچه بدون محدودیت

چنان‌چه قصد چاپ روی پارچه را دارید خوب است بدانید در چاپ دیجیتال بدون محدودیت هر طرح و یا عکسی را می‌توانید بر روی پارچه مورد نظر خود چاپ کنید. تنها کافی است تصویر انتخابی شما با کیفیت و دارای رزولیشن و پیکسل بالا باشد تا با ریز جزئیات چاپ شود. به طور کلی نقشه‌های متنوع، تصاویر جذاب و طرح‌های مختلف در این نوع چاپ بدون محدودیت قابل اعمال هستند. گفتنی است این گونه چاپ در برابر نور مقاوم بوده و همچنین قابل شستشو نیز هست. در حقیقت چاپ دیجیتال به بافت پارچه هیچ‌گونه آسیبی وارد نمی‌کند و در نتیجه ماندگاری بالایی دارد. چاپ-پلکسی-شفاف-با-سفید-موضعی

تاثیر رنگ پارچه در چاپ

همان‌طور که اشاره کردیم یکی از شروط این است که رنگ زمینه پارچه باید، روشن باشد و در این راستا رنگ سفید کاربرد بیشتری دارد، چرا که بدون محدودیت می‌توان انواع طرح و رنگ را روی آن اعمال کرد. به طور کلی یک پارچه سفید قابلیت این را دارد تا به سلیقه شما تحت چاپ قرار بگیرد. غیر از رنگ سفید، برخی رنگ‌های روشن نظیر: زرد، صورتی، آبی، کرم، شیری، نارنجی، سبز روشن برای کار چاپ مناسب هستند. اما چرا پارچه‌های با رنگ تیره برای چاپ نامناسبند؟ علت این است که این پارچه‌ها طرح چاپی را به خوبی نمایان نمی‌کنند و همچنین نمی‌توان بر طبق سلیقه از هر نوع چاپی بر روی آن‌ها استفاده کرد. البته لازم به ذکر است پارچه‌های تیره قابلیت رنگ‌آمیزی کمتری به نسبت پارچه‌های روشن دارند و از همین رو از پارچه‌های رنگ روشن بیشتر استفاده می‌شود.

کاربرد چاپ روی پلکسی

همان‌طور که گفتیم گستردگی میدان استفاده از پلکسی و چاپ روی آن بسیار بالاست و علاوه‌بر تبلیغات در صنعت دکوراسیون داخلی هم از این روش استفاده می‌شود. علاوه‌بر این دو مورد برای موارد بسیار دیگری وجود دارند که در آن به کار برده می‌شود. مواردی از جمله: 1- استفاده از چاپ روی پلکسی در دکوراسیون داخلی و برای مواردی مانند آسمان مجازی، آکواریوم، سقف کاذب، پارتیشن بندی، ساخت دکور، تایل سقفی و… چاپ برای سقف کاذب به این صورت است که می‌توان با طرح‌های آسمان، آسمان مجازی، ابر و باد، آکواریوم، شکوفه، گل و برگ و نقش‌های مدرن دیگر چاپ روی پلکسی را انجام داد و با نورپردازی، تصویری واقعی ایجاد کرد. 2- ساخت انواع استندهای نمایشگاهی و چاپ روی پلکسی این استندها برای تبلیغ و معرفی محصول یا خدمات 3- برای تابلوهای راهنما، تابلوهای مختلف سقفی و دیواری، تابلوهای راهنما در دفاتر کار، تابلو راهنمای مورد استفاده در ادارات و مراکز خرید و… هم استفاده می‌شود. 4- چاپ روی طلق ترانسپارنت برای استفاده در لایت باکس و جعبه پلکسی گلاس 5- از چاپ روی پلکسی برای لعاب معماری و ساخت ماکت هم می‌توان بهره برد. 6- برای پوشش عکس‌ها می‌توان از این چاپ کمک گرفت. 7- برای حفاظت از محصولات، لوازم آرایشی و بهداشتی از پلکسی استفاده می‌شود که می‌توان چاپ روی پلکسی این محصولات هم انجام داد. 8- یک استفاده‌ی رایج‌تر، برای ساخت تندیس‌های تقدیر و لوح‌های یادبود است. 9- در باجه‌های دستگاه خودپرداز از پلکسی استفاده می‌شود که می‌توان روی آن چاپ انجام داد. 10- برای سینی‌های رستوران، زیرلیوانی‌ها و زیردستی هم می‌توان از آن بهره برد. 11- می‌توان انواع طرح‌ها و نقوش را روی پلکسی چاپ کرد و برای نورگیر و پنجره ساختمان استفاده کرد. 12- برای پشت شیشه‌ی آکواریوم و نمای آن می‌توان از چاپ روی پلکسی بهره برد.

مزایای پلکسی و دلیل استفاده از چاپ روی پلکسی

از آن جا که پلکسی قابلیت چاپ دارد یا به عبارتی چاپ‌پذیر است، کاربرد فراوانی دارد و استفاده از آن بسیار زیاد شده است. علاوه‌بر این مورد پلکسی ویژگی‌های خوب بسیاری دارد که نسبت به بسیاری از مواد دیگر برتری است و این مزایا هم باعث گستردگی استفاده از این ماده شده است. برای مثال از نظر استحکام، پلکسی در برابر ضربات بسیار مقاوم‌تر از شیشه است. میزان جذب رطوبت در پلکسی بسیار کم است و بنابراین برای مناطق شمالی کشور هم قابل استفاده است. 1- این ماده تنوع بسیار بالایی در ضخامت دارد و بین 1 تا 40 میلی‌متر ضخامت دارد که بسته به نیاز خود می‌توانید از هرکدام استفاده کنید. 2- ورقه‌ی پلکسی وزن بسیار کمی دارد و سبک است. 4- شکستن پلکسی به اندازه‌ی شیشه خطرناک نیست و استفاده از آن ایمن‌تر است. 5- ثبات رنگ این ماده بالاست و تنوع بسیار خوبی دارد. 6- این ماده در برابر اشعه‌ی خورشید و مواد شیمیایی از جمله روغن، اسید و… مقاوم است و از این نظر می‌تواند جایگزین خوبی برای شیشه باشد چه در ساختمان سازی و چه صنعت. 7- پلکسی مواد ضد یووی دارد و به همین دلیل مقاومت خوبی در مقابل اشعه ماورا بنفش دارد و این اشعه باعث آسیب دیدن و کم شدن شفافیت آن نمی‌شود. 8- پلکسی به میزان 2 درصد از شیشه ساختمانی شفافیت بیشتری دارد و وضوح و درخشندگی بیشتری هم دارد. این ماده قابلیت عبور نور را دارد. 9- چاپ روی این ماده تصاویری با جزئیات و وضوح بالا خلق می‌کند. در واقع چاپ روی این ماده بسیار باکیفیت است. 10- برای استفاده در فضاهای داخلی و فضاهای خارجی مناسب است. 11- در برابر عوامل جوی مانند رطوبت، نور خورشید، سرما و گرما بسیار مقاوم است. 12- این مدل چاپ دوام بسیار خوبی دارد و عمر آن طولانی است. 13- این چاپ قابلیت شستشو دارد و رنگ آن از ثبات خوبی برخوردار است. 14- پلکسی در برابر خش مقاومت خوبی دارد. 15- پلکسی مقرون به صرفه است و قیمت بسیار پایینی دارد. 16- انعطاف‌پذیری زیاد پلکسی یکی از ویژگی‌هایی است که باعث محبوبیت آن شده است. چاپ-روی-مش-بانک-تجارت

مش چیست؟

مش یا همان mesh همان‌طور که از نامش مشخص است، حالتی توری دارد و چاپ آن بر روی هر سطحی موجب می‌شود که درصدی از میزان دید آن پوشانده شود. ساختار توری شکل مش باعث می‌شود تا پشت سطح نامعلوم بماند البته از میان چاپِ مِش نور عبور می‌کند و بسته به میزان نور تصویر پشت سطح دید متغیری دارد. از چاپِ روی مِش بر روی شیشه‌ها بیشتر استفاده می‌کنند و این کار باعث می‌شود تا شیشه حالتی شبیه شیشه‌های رفلکس پیدا کند. در واقع همان‌طور که در روز از پشت شیشه رفلکس داخل محیط مشخص نیست ولی در شب به علت کمبود و یا فقدان نور، دید بیشتر می‌شود، مش نیز به همین‌ صورت است یعنی میزان دید بستگی به میزان نور دارد.

کشورهای سازنده مش

در میان کشورهای سازنده مش نام کشورهای آسیای شرقی بیشتر به چشم می‌خورند و از میان‌ آن‌ها کشورهای کره و چین بهترین سازندگان مش لقب دارند. متریال مش ساخته شده توسط این کشورها از لحاظ گرماژ دارای ضخامت‌هایی مابین 80 تا 100 میکرون هستند.

چاپ روی مش چه کاربردهایی دارد؟

اگر نگاهی به اتوبوس‌هایی که در خیابان‌ها تردد می‌کنند داشته باشیم، خواهیم دید که روی شیشه آن‌ها و یا حتی در برخی موارد سطح کل اتوبوس از استیکر پوشیده شده است. با توجه به این موضوع یکی از کاربردهای مش بر روی اتوبوس‌هاست. نکته جالب توجه در باب چسباندن استیکر به اتوبوس‌ها این است که از داخل کابین اتوبوس مناظر بیرونی را می‌توان مشاهده کرد، اگرچه درصدی دودی باشند اما باز هم قابل دیدن هستند چرا که در آن‌ها از مش بهره گرفته شده است. کاربردی دیگر چاپ مش را می‌توان در پارتیشن بندی نام برد. از پارتیشن بندی در دفاتر کار بیشتر استفاده می‌شود و به منظور مشاهده نشدن کامل طرفین از این مدل چاپ بهره می‌گیرند، چرا که نور از میان آن عبور می‌کند اما مشاهده طرفین به وضوح امکان‌پذیر نیست. در برخی مغازه‌ها هم از چاپ مش به منظور دید نداشتن داخل مغازه استفاده می‌کنند. در این راستا قسمتی از شیشه با این چاپ پوشانده می‌شود و لذا داخل مغازه از بیرون دید نخواهد داشت. از این مدل چاپ بیشتر در رستوران‌ها و کافه‌ها برای آسایش بیشتر مشتریان استفاده می‌کنند تا در حال غذا خوردن راحت باشند.

انواع چاپ مش و ویژگی‌های آن‌ها

چاپ مش راهمان‌طور که کوتاه اشاره کردیم می‌توان به طور کلی در دو دسته پشت چسب دار و بدون چسب (معمولی) تقسیم کرد که این تقسیم بندی بر اساس کیفیت آن‌ها است. برای چاپ مش از دستگاه‌های مختلفی نیز استفاده می‌شود که هر کدام در میزان کیفیت محصول نهایی تاثیر به سزایی دارند. از جمله دستگا‌ه‌های با کیفیتی که شهرت بیشتری نزد مصرف کنندگان چاپ مش دارند، دستگاه اکو سالونت است که برای تصاویری که از فاصله نزدیک بهتر است در دیدرس باشند، کاربرد دارد. قاعدتا مش با استفاده از دستگاه اکوسالونت هزینه بالاتری دارد ولی گفتنی است که از لحاظ کیفیت این دستگاه بهترین چاپ مش را ارائه می‌دهد. تنها نکته ای که در باب دستگاه اکوسالونت برای چاپ مش وجود دارد این است که جوهر آن ماندگاری زیادی نخواهد داشت و تنها حدود دو سال دوام خواهد آورد، لذا از این مدل چاپ برای مصارف کوتاه‌مدت و زیر دو سال استفاده می‌شود. دستگاه دیگری که کار چاپ مش را انجام می‌دهد، کیفیت دستگاه اکوسالونت را ندارد ولی ماندگاری رنگ آن بیشتر است. دوام جوهر تصاویری که با استفاده از این دستگاه‌های معمولی چاپ می‌شوند، حدود سه سال است.

مقدمات نصب چاپ روی مش

اگر از نمونه چاپ روی مش استفاده می‌کنید، در ابتدا باید، برچسب‌ها را بر روی ورق کاغذ موم قرار دهید. در صورت نبود ورق کاغذ موم از فویل آلومینیومی نیز می‌توانید استفاده کنید. در این مرحله می‌توانید پشت برچسب را با مخلوط چسب رنگ کنید، برای این کار می‌توانید از براش، قلم‌مو و یا قلموی خمیر بهره بگیرید. در این مرحله توجه داشته باشید خیلی استفاده از چسب ضروری نیست و نباید برچسب‌ها با چسب خیس شوند، بلکه یک پوشش سبک با چسب کافی است. پس از رنگ آمیزی باید به چاپِ مِش فرصت دهید تا در شرایط طبیعی کاملا خشک شود. دقت کنید قبل از نصب برچسب‌ها باید کاملا خشک باشند. حال می‌توانید برچسب‌ها را داخل یک جعبه یا کیسه نگه‌داری کنید و هر وقت خواستید آن را بر روی سطح مورد نظر خود اعمال کنید.

masle...
ما را در سایت masle دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : masle masle بازدید : 124 تاريخ : شنبه 17 اسفند 1398 ساعت: 15:05